H DHL Express με νέο υποκατάστημα στη Γλυφάδα και το ΝouPou ήταν εκεί στις πρώτες ημέρες λειτουργίας του

Ελάχιστοι, πιστεύω, μεταξύ μας, δεν έχουν νιώσει αυτή την περίοδο τη μάστιγα του καθυστερημένου δέματος. Όταν διαβάζαμε το «Η αγάπη άργησε μια μέρα» δεν φανταζόμασταν πως θα έφτανε αυτή η αποφράδα μέρα που θα εξισώναμε τα πακέτα μας με τον έρωτα που περιμένουμε καρτερικά, αλλά δε φαίνεται να πλησιάζει. Κάθε καραντινάτη μέρα προσμένουμε το χτύπημα του κουδουνιού μας και τη γάργαρη φωνή του ταχυδιανομέα (σε περίπτωση που μας διαβάζει ο Μπαμπινιώτης) πως μόλις έφερε το δέμα μας. Ευτυχία.

Φαίνεται πως πάρα πολλοί παρακάλεσαν (το σύμπαν, τον Πανάγαθο, κάποιο Τζίνι, τους Θεούς του Ολύμπου;) κάποια ανωτέρα δύναμη τέλος πάντων ώστε να βρεθεί μια λύση για την έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου που έχει φέρει τον κλάδο των διανομών στα όριά του (κι εμάς επίσης) σε μια περίοδο που ούτως ή άλλως αποτελεί το πικ τους. Όπερ και εγένετο. Το νέο υποκατάστημα της DHL Express στη Γλυφάδα φαντάζει να ξεπήδησε εν μία νυκτί, αφού ολοκληρώθηκε μέσα σε διάστημα μόλις δυο εβδομάδων. Σπεύσαμε, λοιπόν, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, να δούμε πώς δουλεύουν αυτές τις μέρες της καραντίνας και των γιορτών.

Καταρχάς να πούμε πως δεν μοιάζει με κανένα άλλο κατάστημα κούριερ, αλλά περισσότερο με boutique με ιδιαίτερο design. Λευκά μαρμαριζέ πλακάκια μεγάλων διαστάσεων έχουν τοποθετηθεί στο δάπεδο και στους τοίχους, προσδίδοντας αίσθηση καθαρότητας και ηρεμίας. Το περίεργο είναι πως ενώ εκεί μέσα θέλεις λίγο το χρόνο σου να χαζέψεις και να παρατηρήσεις, εντούτοις όσοι έμπαιναν, δεν χρειάστηκε να περιμένουν καθόλου. Έπαιρναν ή έστελναν το δέμα τους και αποχωρούσαν σε χρόνο dt. Μόνο και μόνο από αυτό, από μένα είναι «ναι».

Αυτό όμως δεν έχει συμβεί τυχαία. Μιλήσαμε με τη Ζωή Πέτρου, υπεύθυνη marketing και επικοινωνίας της DHL Express για να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται η ταχύτητα. «Το κατάστημα άνοιξε σε μια περίοδο που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Συνήθως τέτοια περίοδο βρίσκαμε μια αύξηση στις αποστολές 15%, φέτος λόγω της κατάστασης ήρθαμε αντιμέτωποι με μια αύξηση της τάξης τουλάχιστον 40%. Αλλά ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι σε κάθε επίπεδο για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση».Η DHL Express έχει ενισχύσει το δυναμικό της σχεδόν κατά 20% σε σχέση με την περασμένη χρονιά, έχει αναβαθμίσει τον στόλο της με νέα και «πράσινα» οχήματα για την πόλη και βελτιώνει συνεχώς τις διαδικασίες της με όπλο την ψηφιοποίηση. Αξιοσημείωτη είναι και η ενίσχυση της παρουσίας της στη Βόρειο Ελλάδα με ένα νέο κέντρο διαλογής στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, μια επένδυση ύψους 7 εκατ. ευρώ αλλά και δύο επιπλέον σημείων εξυπηρέτησης στο κέντρο της πόλης!

Στα ατού της DHL Express είναι η άριστη ποιότητα εξυπηρέτησης, η ευελιξία και, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η ταχύτητα. Λόγω των εγκαταστάσεων της DHL στο αεροδρόμιο και της άμεσης φόρτωσης των αποστολών στα vans της εταιρείας, η DHL βρίσκεται 90 λεπτά πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό. Θα πρόσθετα επίσης στα αβαντάζ το γεγονός πως δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 220 χώρες σε όλο τον κόσμο (περισσότερες και από τα Ηνωμένα Έθνη!) και τις ανταγωνιστικές τιμές στη συνάρτηση ταχύτητας παράδοσης και τιμής.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που δε γνώριζα είναι η επένδυση της DHL Express σε εναλλακτικούς τρόπους παρουσίας και εξυπηρέτησης, πλην των ιδιόκτητων σημείων. Πρώτον, το δίκτυο αυτόματων παραλαβών Swipbox. Ας πάρουμε για παράδειγμα πως το δέμα σου είναι κανονισμένο να παραδοθεί σπίτι σου αύριο, αλλά τελικά δεν θα βρίσκεσαι εκεί. Ενώ το δέμα σου βρίσκεται στον αέρα, μέσα στο αεροπλάνο, μπορείς να μπεις στο σύστημα της DHL Express και να ζητήσεις να σου παραδοθεί σε Swipbox στο κοντινό σου supermarket Σκλαβενίτης ή σε κάποιο 24ώρο πρατήριο Shell, ώστε να το παραλάβεις (μ΄ έναν κωδικό sms που έρχεται στο κινητό σου) ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα! Δεύτερον, ένα δίκτυο με περισσότερα από 80 καταστήματα λιανεμπορίου σε 6 πόλεις της Ελλάδας, που σίγουρα κάποιο βρίσκεται δίπλα σου, όπου ως πελάτης μπορείς να παραλάβεις αλλά και να στείλεις τις αποστολές σου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η DHL Express (που έχει αναλάβει και τη μεταφορά των εμβολίων σε διάφορες χώρες όπου ήδη έχουν γίνει συμφωνίες – ανάμεσά τους και η Ελλάδα), αποτελεί το φως στο τούνελ της καραντίνας μας και μπορούμε να συνεχίσουμε τις ηλεκτρονικές παραγγελίες μας μένοντας ήσυχοι πως θα φτάσουν στην ώρα τους.

Πηγή: www.nou-pou.gr

DHL - 50 Years
Play video Play 50 years DHL video
DHL is proud to sponsor
WE ARE CERTIFIED!
Copyright 2018 DHL Express. All rights reserved Αριθμός ΓΕΜΗ 122186701000