Η DHL Express παρουσιάζει τις αγοραστικές συνήθειες των online αγοραστών

H επιλογή για ταχεία διεθνή παράδοση μπορεί να αυξήσει την αξία του καλαθιού του ηλεκτρονικού εμπορίου μέχρι και 70%, βοηθώντας τους εμπόρους να αυξήσουν τα έσοδά τους και να αξιοποιήσουν νέες αγορές
Η παγκόσμια ψηφιακή διαφημιστική καμπάνια “Where Everything Clicks” εκπαιδεύει τις επιχειρήσεις σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αυξήσουν τα μερίδιά τους σε μια διεθνή αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου αξίας ενός τρισεκατομμυρίου

Αθήνα, 19 Ιουνίου, 2018: Η DHL Express, παγκόσμια ηγέτιδα στην παροχή διεθνών υπηρεσιών ταχυμεταφοράς, ξεκίνησε το "Where Everything Clicks", μια ψηφιακή καμπάνια σε όλο τον κόσμο με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου της για το ηλεκτρονικό εμπόριο και την καθοδήγηση των διαδικτυακών εμπόρων, καθώς διεισδύουν στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά. Η DHL βοηθά τις εταιρείες να δραστηριοποιούνται στο διεθνές περιβάλλον, όπου το 70% των online αγοραστών πραγματοποίησαν τουλάχιστον μία αγορά από διεθνές website το 2017, ποσοστό αυξημένο κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η DHL Express στοχεύει με την καμπάνια της σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, από νεοφυείς επιχειρήσεις έως μεγάλους οργανισμούς, συμβουλεύοντάς τις πώς να διευρύνουν τις δυνατότητές τους για διεθνείς μεταφορές ηλεκτρονικού εμπορίου και τον τρόπο με τον οποίο θα απευθυνθούν σε αγοραστές με υψηλή τεχνογνωσία, όπως τους “millennials”, από τους οποίους το 68% είναι πιθανό να επιλέξει κατάστημα με βάση τις προσφερόμενες επιλογές παράδοσης.
«Το διεθνές ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνεται με αξιοσημείωτο ρυθμό και επιθυμούμε οι πελάτες μας να κατακτήσουν το δικό τους μερίδιo σε αυτή την αγορά - αυτό σημαίνει προστιθέμενη αξία στην πρόταση ηλεκτρονικού εμπορίου τους», δηλώνει ο κ. John Pearson, Διευθύνων Σύμβουλος Ευρώπης για την DHL Express. «Η επιτυχία των πελατών μας είναι στενά συνδεδεμένη με την ικανοποίηση των δικών τους αγοραστών, με την εμπειρία παράδοσης και τις προσφερόμενες επιλογές παράδοσης. Η DHL έχει αναπτύξει υπηρεσίες που ενισχύουν την εμπειρία των πελατών και υποστηρίζουν τους διαδικτυακούς εμπόρους, καθώς αυτοί επεκτείνονται σε νέες αγορές. Η παγκόσμια marketing εκστρατεία μας θα παρουσιάσει αυτές τις υπηρεσίες, από την υπηρεσία παράδοσης κατ’ απαίτηση (“On Demand Delivery”) που παρέχει ευέλικτες επιλογές παράδοσης για τους αγοραστές, μέχρι και τις έξυπνες αναλύσεις websites, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στους εμπόρους».
Με τη χρήση προηγμένων εργαλείων ανάλυσης της αγοράς, η DHL μπορεί γρήγορα να εντοπίσει websites πωλήσεων που δέχονται κίνηση από διεθνείς τοποθεσίες, επισημαίνοντας έτσι πιθανές πωλήσεις εκτός της βασικής αγοράς του πωλητή. Επιπλέον, η DHL μπορεί να συγκρίνει τις μετρήσεις της επισκεψιμότητας ενός website με εκείνες των ανταγωνιστών, εντοπίζοντας ευκαιρίες για τη μείωση των ποσοστών εγκατάλειψης (bounce rates), με την προσθήκη δυνατότητας διεθνούς ταχυμεταφοράς. Χάρη σε μία προσέγγιση που βασίζεται σε λίστα συγκεκριμένων σημείων ελέγχου, η DHL Express συμβουλεύει τους εμπόρους για το πώς να βελτιστοποιήσουν τα websites τους για διεθνείς πωλήσεις και πώς να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω των προσφερόμενων επιλογών παράδοσης.
Με την παράδοση κατ’ απαίτηση (“On Demand Delivery”), οι αγοραστές ειδοποιούνται προληπτικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS σχετικά με την πρόοδο μιας αποστολής. Οι αποδέκτες μπορούν να προγραμματίσουν την παράδοση για μια άλλη μέρα, να κανονίσουν την παράδοση σε ένα κοντινό σημείο εξυπηρέτησης της DHL ή μια εναλλακτική διεύθυνση ή ακόμη και να ζητήσουν να κρατηθεί σε αναμονή μια αποστολή κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Η DHL Express προσφέρει ήδη την υπηρεσία “On Demand Delivery” σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 50 ακόμη χώρες να προστίθενται φέτος.
Η καμπάνια "Where Everything Clicks" περιλαμβάνει μελέτες και χρηστικά βίντεο που παρουσιάζουν οδηγίες, τάσεις και στοιχεία ανάλυσης της αγοράς. Η καμπάνια θα λάβει χώρα σε πολλαπλά κανάλια διαδικτυακού marketing, όπως οργανική και πληρωμένη αναζήτηση, τοποθετήσεις διαφημίσεων με «πλούσιο» περιεχόμενο, προγραμματισμένη διαφήμιση, online PR και influencer marketing. Η DHL Express ξεκίνησε την εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική, επεκτείνοντάς την στην Κίνα, τη Γερμανία, το Μεξικό και άλλες επιλεγμένες αγορές κατά τη δεύτερη φάση - και εν τέλει σε όλον τον κόσμο.
«Το “’Where Everything Clicks” αποκαλύπτει τις αγοραστικές συνήθειες των online αγοραστών, συμπεριλαμβανομένων των προτιμήσεων παράδοσης που είναι πάντα σημαντικές και δείχνει στους εμπόρους πώς να χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων. Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τους υπάρχοντες πελάτες και να βοηθήσουμε τους δυνητικούς διεθνείς διαδικτυακούς εμπόρους να εξελιχθούν», αναφέρει ο κ. Pearson. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο έχει μια τεράστια ανοδική τάση, την οποία πολλοί έμποροι - B2C και B2B - δεν έχουν ακόμη αξιοποιήσει. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τους διαδικτυακούς εμπόρους καθώς αυτοί επεκτείνονται στην παγκόσμια αγορά και να αποτελέσουμε τον ταχυμεταφορέα που προτιμούν οι διαδικτυακοί έμποροι διεθνώς».
– Τέλος –

Μπορείτε να επισκεφθείτε το “Where Everything Clicks” στο:
https://discover.dhl.com/e-commerce.html

Πληροφορίες για συντάκτες

Μιχάλης Παγωμένος
Sales & Marketing Director
Mihalis.pagomenos@dhl.com
Τηλ. 210 98 90 830

DHL – Η εταιρεία logistics για τον κόσμο

H DHL είναι η κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών logistics παγκοσμίως. Η οικογένεια επιχειρησιακών μονάδων της DHL προσφέρει μια απαράμιλλη σειρά υπηρεσιών που εκτείνονται από εθνικές και διεθνείς μεταφορές δεμάτων, διεθνείς ταχυμεταφορές, φορτία αερομεταφερόμενα και δια θαλάσσης και χερσαίες μεταφορές, έως τη βιομηχανική διαχείριση αλυσίδων εφοδιασμού. Με περίπου 360.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 220 χώρες και γεωγραφικές περιοχές παγκοσμίως, ενώνει ανθρώπους και επιχειρήσεις με ασφάλεια και αξιοπιστία για να διευκολύνει και να ενδυναμώσει τις παγκόσμιες εμπορικές ροές. Με εξειδικευμένες λύσεις για τις αναπτυσσόμενες αγορές και βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου τεχνολογίας, των βιοεπιστημών και των κλάδων της υγείας, της ενέργειας, της αυτοβιομηχανίας και του λιανικού εμπορίου, με μια αποδεδειγμένη δέσμευση προς την εταιρική υπευθυνότητα και ισχυρή παρουσία στις αναπτυσσόμενες αγορές, η DHL αποτελεί με σιγουριά «την εταιρεία logistics για τον κόσμο».

Η DHL ανήκει στον Όμιλο Γερμανικών Ταχυδρομείων DHL (Deutsche Post DHL). Τα έσοδα του Ομίλου ξεπέρασαν τα 60 δισ. ευρώ το 2017.

DHL - 50 Years
Δείτε το video Play 50 years DHL video
Η DHL ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
WE ARE CERTIFIED!
DHL ISO Certifications
Copyright 2018 DHL Express. All rights reserved Αριθμός ΓΕΜΗ 010203060

Η DHL Express σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας καθώς και την αποτελεσματικότητα των εμπορικών μας ενεργειών αλλά και για να υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης του περιεχομένου με τα κοινωνικά δίκτυα. Αν συμφωνείτε με αυτό πιέστε παρακάτω «ΣΥΜΦΩΝΩ», αντίστοιχα αν διαφωνείτε πιέστε «ΔΙΑΦΩΝΩ». Το κουμπί «ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ» σας παραπέμπει σε σύντομη επεξήγηση των ανωτέρω.